Nemzeti óvóda

Nemzeti óvóda

Itt már csak anyázni és szmájlikat küldözgetni tudunk? Azt is csak a facén?

2018. szeptember 10. - Tóth Sándor (Alexandrosz)

Sokszor olvasom a facebookon, hogy a civilek háborognak az ellenzéki pártok tehetetlenségén, súlytalanságán, tutyimutyiságán. Legtöbbször jogosan, hisz alig hallatszik a hangjuk, vagy ha hallatszik is, elég lagymatag és sokak számára érthetetlen, bonyolult megfogalmazással adják elő. Sajnos a szónoki tűz, színvonal nagyon sokat esett. Mentségükre legyen mondva, hogy a megjelenésük igencsak korlátozott. A számukra elérhető médiumok nem jutnak el a szélesebb tömegekhez.
 A legtöbb civil szerveződés tiltakozik szinte minden ellen. Bajuk van a kormánnyal, a pártokkal, a többi civil szervezettel. Nem képesek összefogni, vagy beszélni egymással. Nem ismerős valahonnan? Szerveznének megmozdulást és várnak csatlakozókat. Ekkor persze mindenki különféle feltételeket próbál meghatározni, és a végén lesz egy kis csoportosulás, nulla vagy kis média megjelenéssel. Most is itt egy téma. A CÖF levelet írt minden EU képviselőnek amiben ilyeneket írnak, hogy ne ítélkezzen olyan ország fölött amit nem ismer, vagy magukra mint a civil társadalom többségére hivatkoznak. Egyetlen civil szervezetnek sem jutott eszébe, hogy fennhangon kikérje magának ezt a lekicsinyítő minősítést saját és más civilekkel. Mikor lesz már legalább egy nyamvadt petíció, amiben több száz szervezet és több ezer civil zárkózik el O.V. szabadcsapatától? Mikor lesz már olyan, hogy nem egymás izélgetésével, a civilek érdekeiért dolgozó szép számmal előforduló pártembereket is elítélő beírásokkal foglalkoznak? Most nem tízmillió miniszterelnök jelöltre van szükség, hanem legalább néhány millió egyetértő és együtt tenni tudó emberre. Ezért kellene végre küzdeni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mondolatom.blog.hu/api/trackback/id/tr4314232989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása